vlad03

Vállalok újszülött-fotózást és közös, családi képeket az otthonotokban, vagy fóti stúdiómban. Újabban már kevésbé beállított, kevesebb kellékkel készülő, úgynevezett lifestyle-képeket készítek. Megörökítem, ahogy a korotokban fogátok, ahogy ránéztek, ahogy pusziljátok a kis lábát. Akár a szobáját, a játékait, az apró kis tárgyait. A hajfürtjét, a szempilláját, a mini-körmeit…

Az újszülöttfotózást a baba maximum három hetes koráig kell megejteni.

Ha a baba elmúlt három hetes, akkor is fotózhatunk, de akkor már nem tudom garantálni, hogy sikerülnek az édesen alvós képek (olyankor már jön a hasfájás, a tejpöttyök, a hosszabb ébrenlétek, nyűgösebb napok). Tapasztalatom szerint jobb ilyenkor már megvárni a három hónapos kort, amikor a baba már tudatosan mosolyog a szülőkre.

Ha eldöntötted, hogy velem szeretnéd készíttetni az újszülöttfotókat, akkor kérlek írd meg nekem, hogy

  • mikorra vagy kiírva
  • kisfiú vagy kislány lesz a baba
  • házhoz menjek vagy ti jöttök
  • mik az elérhetőségeid (mobilszám)

A kiírt dátumhoz képest én beírom magamnak a naptáramba, hogy újszülöttfotózás várható, aztán amikor megszületik a baba és tudjátok már, mikor mehettek haza a kórházból, vagy a hazaérkezést követő első 1-2 napban kérlek hívj fel és megbeszélünk egy konkrét napot a fotózásra.

Fontos tudni, hogy az édesen alvós képekhez két dolog kell: 1. MELEG és 2. TELE POCAK. Az a legideálisabb, ha közvetlenül a fotózás előtt eteted meg a babát, amig én előkészülök. Fontos, hogy ne izgulj, mert izgalmad átragadhat a babára is. Bízz bennem, nagyon sok 1-2 hetes babát lefotóztam már, kihozzuk a legjobbat a dologból, megígérem.

Az újszülöttfotózás általában három órát vesz igénybe. Ha van nagyobb testvér, természetesen ő is szerepelhet a képeken, de ha még ő is pici, akkor elég nehéz harmonikus testvérfotókat készíteni.  A testvérfotókat vagy a fotózás elején, vagy a végén szoktam elkészíteni, aztán az apuka vagy egy segítő játszik a nagyobbal, vagy elviszi sétálni. Hangsúlyozom, mindez csak akkor nehéz ügy, ha a nagytesó is pici még.

Összefoglalom: az a legjobb, ha a fotózásra rászánjuk a megfelelő időt, ha meleg van és ha nyugodt a légkör. Ha mindez adott és bízol bennem, csodálatos képeket tudunk készíteni a picurkáról. Hiszen ez az időszak olyan hamar elillan és a legnagyobb emlékértéket az ő számra fogják ezek a fotók képviselni!

Laura01

feketene02

darvashammer_01

gabanyecz02

horvathadri04

jozsa_libor_07

Kucsora_02

mocsany01

nagylinda01

rieth03

sebestyenbarbi01

viczan02

wolszky03

wsmarc15_02

pujzak01

szombatine01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA