Röviden összefoglalom a tudnivalókat a fotózás szempontjából 🙂

Ha még nem ül a babád:

Az újszülöttfotózást a baba maximum 3 hetes koráig a legjobb megcsinálni. Ilyenkor van esély olyan pihepuha alvós fotókra, amiket az újszülöttfotózás menüpontban láthatsz. Ekkor még gyakori a „kómaalvás”, amikor a baba tele pocakkal olyan elégedetten alszik, hogy nem zavarja, ha cserélgetem rajta a sapikat vagy megmozdítom a kis karját. Ha elmúlt ez az időszak, akkor már éberebbek, nyűgösebbek, jönnek a tejpöttyök, a hasfájás. Ezért én azt szoktam javasolni, hogy vagy 3 hetes korig fotózzunk, vagy várjuk meg a 3 hónapos kort. Ez nem azt jelenti, hogy 1-2 hónapos babát nem vállalok el, de tudod kell, hogy az újszülött pózokat vele már nem tudom megcsinálni, hason pedig még esetleg nem emeli ki magát annyira, hogy jól nézzen ki a fotón és egyáltalán, nagyobb az esélye annak, hogy nyugtalan lesz a fotózás alatt.

3 hónaposan viszont az a tapasztalatom, hogy már szépen tartják a fejecskéjüket, hason kiemelik magukat és a szülőkre mosolyognak a babák. Innentől kezdve egészen 7-8 hónapos korig, amig még nem ül a baba, az alábbi lehetőségeink vannak a „pózokra”:

  • babzsákban hanyattfekve
  • hasaltatva
  • szülők karjában
  • puha anyaggal kitömött kosárban (olyasmi pózban, mintha az autósülésben ülne)

Ha már ül a baba:

Innentől kezdve van a fotósnak a legjobb dolga! (egészen addig, míg el nem kezd járni)

Akár stúdióban, akár szabadtérben, rengeteg kellékem van, amibe bele tudjuk csücsültetni a babát. Az sem baj, ha csak 1-2 percig van el, kattintok párat és már veheted is ki. Természetesen ami kényelmetlen neki, vagy ha látjuk rajta, hogy nagyon nem szeretné, azt nem erőltetjük. Általános szabály, hogy ha bármibe beleültetjük, vagy bármire ráültetjük a babát, akkor mindig valaki ott van mellette kartávolságra és azonnal belenyúl a képbe ha nem érzi biztonságosnak a dolgot. Enélkül nem is kattintok.

 

Egyéves fotózás – „TORTATAPICSKOLÁS”:

Kedvencem! Az időjárástól függően vagy bent, vagy kint fotózunk, de ötvözhetjük is a kettőt. Családi fotók is készülhetnek a szabadban és a stúdióban is. Hozhattok egy kis tortát, amit a baba széttapicskolhat, de a torta beszerzését rám is bízhatjátok. A tortatapicskolást általában a fotózás végén csináljuk, legtöbbször ruha nélkül, kisbugyiban, kisnadrágban, a végén pedig vagy nedves törlőkendővel letörölgetjük a babát, vagy le is mosdathatod nálam. Mindenesetre tuti jó  (csokis wunderbaum) illat lesz hazafelé a kocsiban 🙂

 

 

aug19-128mp

balasi01

balasi02

bartane01

bodne01

brassay01

 

derne02

derne03

gaborandi02

gyurity02

haaz01

karamos02

Marodi02

nagykriszti03

palandi01

renata02

renata04

renata07

renata08

szilagyi01

szilasi01

brolmusz01

amira01

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

aug19-114mp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

eder02

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entz_Toth02

feherviski01

harfas01

hortobagyi02

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

harfas02

 

harfas04

hortobagyi01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

amira02

hortobagyi04

 

kocsiszilvi_02

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kormos01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p_0318_24

p_0318_34

 

p_maj11_9m

p_0318_46

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p_apr7_75

 

szabo_halasi01

szechy01

 

 

takacsne01

 

 

tothszabo02

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WK05

zimmermann01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

aug19-102mp