Újszülöttfotózás

vlad03

 

Ha csak kevés időd van, ezt olvasd el és lent nézd meg a fotókat:

Az újszülöttfotózást a baba maximum két hetes koráig kell megejteni. Ebben az időszakban vagy házhoz megyek hozzátok, vagy eljöhettek hozzám a stúdióba. Ha házhoz megyek, van egy 5ezer Ft-os kiszállási díj és útiköltség megbeszélés alapján. Ilyenkor igyekszem mindent vinni, de nyilván a stúdióban sokkal több háttér és kellék adott az igazán egyedi fotókhoz.

Ha a baba elmúlt két hetes, akkor is fotózhatunk, de akkor már nem tudom garantálni, hogy sikerülnek az édesen alvós képek (olyankor már jön a hasfájás, a tejpöttyök, a hosszabb ébrenlétek, nyűgösebb napok). Tapasztalatom szerint jobb ilyenkor már megvárni a három hónapos kort, amikor a baba már tudatosan mosolyog a szülőkre.

Ha mindent tudni szeretnél, esetleg már bejelentkeztél hozzám fotózásra, akkor ezt olvasd el:

Ha eldöntötted, hogy velem szeretnéd készíttetni az újszülöttfotókat, akkor kérlek írd meg nekem, hogy

  • mikorra vagy kiírva
  • kisfiú vagy kislány lesz a baba
  • házhoz menjek vagy ti jöttök
  • mik az elérhetőségeid (mobilszám)

A kiírt dátumhoz képest én beírom magamnak a naptáramba, hogy újszülöttfotózás várható, aztán amikor megszületik a baba és tudjátok már, mikor mehettek haza a kórházból, vagy a hazaérkezést követő első 1-2 napban kérlek hívj fel és megbeszélünk egy konkrét napot a fotózásra.

Fontos tudni, hogy nektek a babán kívül semmit nem kell biztosítanotok, mindent viszek. A képeimen látható legtöbb kellék a sajátom és rendelkezésre áll. Az édesen alvós képekhez két dolog kell: 1. MELEG és 2. TELE POCAK. Az a legideálisabb, ha közvetlenül a fotózás előtt eteted meg a babát, amig én előkészülök. Fontos, hogy ne izgulj, mert izgalmad átragadhat a babára is. Bízz bennem, nagyon sok 1-2 hetes babát lefotóztam már, kihozzuk a legjobbat a dologból, megígérem.

Az újszülöttfotózás általában három órát vesz igénybe. Ha van nagyobb testvér, természetesen ő is szerepelhet a képeken, de ha még ő is pici, akkor elég nehéz harmonikus testvérfotókat készíteni. Akár én megyek házhoz, akár ti jöttök, jó ha van a fotózásnak olyan része, amikor nincs ott a nagyobb testvér, mert egy másfél-kétéves úgysem bír ki ennyi időt. A testvérfotókat vagy a fotózás elején, vagy a végén szoktam elkészíteni, aztán az apuka vagy egy segítő játszik a nagyobbal, vagy elviszi sétálni. Hangsúlyozom, mindez csak akkor nehéz ügy, ha a nagytesó is pici még.

Összefoglalom: az a legjobb, ha a fotózásra rászánjuk a megfelelő időt, ha meleg van és ha nyugodt a légkör. Ha mindez adott és bízol bennem, csodálatos képeket tudunk készíteni a picurkáról. Hiszen ez az időszak olyan hamar elillan és a legnagyobb emlékértéket az ő számra fogják ezek a fotók képviselni!

 

Laura01

Lauramark17_02

Antal04

tothkrisztian01

feketene02

Lauramark17_01

 

Afra01

Mocsany02

Mocsany04

Antal03

darvashammer_01

Dia_Ws_02

feketene01

gabanyecz02

gonczi01

 

gyengo01

horvathadri04

jozsa_libor_04

jozsa_libor_07

Kucsora_01

Kucsora_02

Antal02

mocsany01

jozsa_libor_06

nagylinda01

palinkas02

orosz01

Peto01

poniczky02

poniczky01

rieth01

tavaszi02

rieth02

rieth03

sebestyenbarbi01

szucsne01

tavaszi01

torokanna_04

toth01

veres01

viczan02

viczan01

viragszarvas01

wolszky02

wolszky03

wsmarc15_02

wsmarc15_03

wsmarc15_06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p_maj10_33

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

pujzak01

 

 

 

schriffert02

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

szombatine01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zsambek02